20 Nisan 2009 Pazartesi

Üzmez davası yüzünden Adli Tıp'tan istifa eden doktor konuştu

Hüseyin Üzmez’in cinsel istismarına uğradığı öne sürülen B.Ç. için rapor verecek kuruldan “Yine, ruh sağlığı bozulmadı raporu verilecekti" diye istifa eden 6. Adli Tıp İhtisas Kurulu Çocuk Psikiyatrisi üyesi Doç . Dr. Ayten Erdoğan'ın istifasından 10 gün önce de kurumdaki olumsuzlukları anlatan ve çözüm öneren bir dilekçe verdiği ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre Erdoğan dilekçesinde öncelikli olarak kuruma gelen vaka sayısındaki artışa dikkat çekti. Erdoğan dilekçesinde şöyle dedi "Bir muayene gününde 12 çocuk ve 5 erişkin hastaya bakabilmekteyiz. 6. ihtisas Kuruluna gönderilen çocuk sayısı çok fazla olup artık 2010 yılına randevular verilmeye başlanmıştır".
"BÜYÜK BASKILAR GÖRDÜM" Doç. Dr. Ayten Erdoğan dilekçesinde randevulu hastalar dışında bazı vakaların araya sokularak bunlara bakılması için ciddi baskılar gördüğünü de anlattı dilekçesinde. Ayrıntılarına girilmeyen Kurul üyesine baskıdan şöyle bahsedildi; "Randevulu hastalar aylarca, hatta yıllarca beklerken, her gün randevusu olmayan 5 -10 vaka randevu dışında eklenmekte, vaka eklemede hiç bir kriter de bulunmamaktadır. Bu vakaları da görmem tek uzman olarak mümkün olmadığı gibi, durum adaletsizliğe yol açmaktadır. Randevusuz gelen hastalara bakmam için her muayene günü tarafıma büyük baskılar yapılmaktadır"
"ACİL ÖNLEM ALINMASI İÇİN SAYGILARIMLA"
Ayten Erdoğan Türkiye'nin tüm vakalarına tek uzman olarak bakmasının imkansızlığını dile getirdiği dilekçesinde, kuruma Üniversitelerde görevli uzmanların bilirkişi olarak dahil edilmesinin gerekli olduğu görüşünü savundu. Kurum başkanlığına yazılan uyarı dilekçesi kimseyi harekete geçirmedi. Erdoğan istifa etti.

Ayda 5.000$ Kazanmak İstermisiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder